Geplaatst door: 
Nieuwsbericht

Rondom Dalfsen nr. 81 is uit

Als de koning in jouw verenigingsblad staat dan valt dat natuurlijk op. Gelukkig staat Ab Goutbeek op diezelfde foto, zodat iedereen meteen doorheeft dat die foto met de historie van Dalfsen en omgeving te maken heeft en op 13 september 2014 genomen is. Als dan ook nog de molen van Fakkert majestueus de achterkant van de nieuwe Rondom Dalfsen siert, dan kun je bijna spreken van een royal aflevering van Rondom Dalfsen.

In het blad maken we kennis met een keur aan Dalfser histories, mensen en foto's. Zo blijkt dat Dalfsen een heuse paraplumaker heeft gekend.

Dat was Willem de Boer. Die woonde bij de Paters in huis, in Emmen, en dan gaat het verhaal al gauw over Rens Pater, zelf een man van sterke verhalen en een typische vrijgezel. Hij zei ondermeer: "Ik word niet ziek en wanneer dat wel zo is dan red ik mij wel. Ik hang een groot stuk spek in de bedstee en dan overleef ik het wel". Niet dus, kort na een ziekenhuisopname in 1966 overleed hij. Schoon gewassen en dan…., u hebt dat vast vaker gehoord.

Jouw eigen leven beschrijven in twee pagina's, dat is een kunststukje van mevrouw Lantink-Zielman. Zoals veel meer mensen is zij vlak na de oorlog getrouwd, toen kon dat weer, want er was eindelijk perspectief op een leven samen.

Oorlog is verschrikkelijk. En toch komen er mooie vriendschappen uit voort. Verzet en gevangenschap kan een oosterling en een westerling verbinden, zoals Peter van Emmen ondervond.

In een dergelijke Rondom Dalfsen mag Ab Goutbeek niet ontbreken. Hij legt uit wat er is gebeurd toen en sinds er karretjes op zandwegen reden. Vervolgens kwam hij ook nog kattendrollen tegen, die door mensenhanden zijn gemaakt en geen geur verspreiden. Rara, hoe kan dat. Lees en weet.

In oktober overleed Wim van Leussen, een geweldig actieve Dalfsenaar. Groot dialectliefhebber en dialectkenner. Ter nagedachtenis aan hem is zijn gedicht "De Beukeboom" opgenomen. Dat is mooi. 

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan