Geplaatst door: 
Verhaal

Huwelijksaanzoek

Auteur: 
Alie Nijland-Bartels

Jan Boterman, wonende te Ommen (later mijn oom Jan), vraagt aan de ouders van zijn meisje, Ewold Mensink en Jansje Mensink-Kothuis (mijn grootouders), toen woonachtig aan de Zwolscheweg 43 (nu Ruitenborghstraat 35 te Dalfsen), of hij verkeren mag met hun middelste dochter (tante Rika voor mij). Rika was een zusje van mijn moeder, Sophie Bartels-Mensink.

Oom Jan en tante Rika kregen hun zegen en zijn na hun huwelijk eerst in Ommen gaan wonen (Hardenbergerweg) en vele jaren later in Zwolle. Uit dit huwelijk zijn twee kinderen geboren, te weten dochter Alie en zoon Ewold.

Deze brief heb ik (Alie Nijland-Bartels) gevonden (gered) tijdens een vernieuwing van het dak van mijn ouderlijk huis (Ruitenborghstraat 35). De brief viel opgevouwen achter de dakpannen weg tijdens een restauratie. Mijn vader, Bart Bartels, zag iets vallen, pakte het op, las het vluchtig door en gooide even later de brief richting een open vuurtje, maar deze viel er gelukkig naast, wat hij niet zag. Dit alles ontging mij niet. Ik ben achter mijn vader langs geschoven en heb deze mooie brief snel opgepakt. Na hem gelezen te hebben vond ik de inhoud zeer de moeite waard en heb hem daarna nog jaren bewaard!

Deze brief is gevonden in de zomer van 1965.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in Rondom Dalfsen nr. 68, september 2010. Rondom Dalfsen is het huisorgaan van de Historische Kring Dalfsen.

Reacties